13. sep, 2019

Veerkracht

Veerkracht is een vaardigheid die kan worden ontwikkeld en aangescherpt. Zoals een spier, hoe meer we hem ontwikkelen, hoe sterker hij wordt. Vaak overleven we eenvoudigweg een trauma of moeilijke ervaring. Door onze veerkrachtspier te ontwikkelen, kunnen we niet alleen overleven, maar ook gedijen.

Terugkaatsen van de trauma's en kromme ballen van het leven kan moeilijk zijn, zo niet ronduit slopend. Heb je je ooit afgevraagd wat het voor sommige mensen mogelijk maakt om terug te komen van tegenslagen, groot of klein, en door te gaan met leven op een zinvolle en doelgerichte manier die groei, verandering en veerkracht mogelijk maakt?

Wat is veerkracht? Veerkracht is het vermogen om onszelf op te pakken en af te stoffen door flexibel te blijven tegenover verandering of moeilijkheden. Veerkracht blijft kalm onder druk, en in het licht van de eisen van het leven, werk of elke transitie die een nieuwe manier van zijn in de wereld vereist, een scheding, verlies van werk, veranderende bedrijfsomgeving, dood of ziekte. Het gaat om het vermogen om zich aan te passen. Kijk eerlijk naar je angst; zorgen maken over de toekomst is een van de meest voorkomende angsten . Leven in een staat van angst is niet productief en geen manier om te leven.

Soulfood:

- let op je ademhaling

- blijf in het heden

- begin klein

- maak je geest leeg van zorgen

- geef de controle op

- denk rustig na over alle scenario's

- praat je er doorheen