het onbekende onder ogen zien

1. aug, 2019

Je betreedt het bos op het donkerste punt,

Daar waar geen pad is.

En als er wel een pad is, dan is het waarschijnlijk 

Andermans pad.

- Joseph Campbell

1. aug, 2019

Het 'dorre land' staat symbool voor de wereld waarin mensen mensen niet leven vanuit hun eigen initiatief en verlangenn, de verbinding met hun ziel zijn kwijtgeraakt en alleen maar doen wat anderen van ze verwachten. Ze leiden een leven met vaste en kunstmatige rollen en posities, waar de vitaliteit uit verdwenen is; ze zoeken een baan om geld te verdienen, maar komen er na verloop van tijd achter dat dat werk niets voor hen betekent omdat ze er niets van zichzelf in kwijt kunnen. Ze hebben zich onvoldoende afgestemd op hun onbewuste verlangens.

1. aug, 2019

Onze diepste angst is niet dat we dingen niet kunnen. Onze diepste angst is dat we zo krachtig zijn dat we boven onszelf uitstijgen. Het is ons licht en niet onze duisternis dat ons het meest beangstigt. Vaak vragen we ons af: ' Wie ben ik om geniaal, knap, getalenteerd of bijzonder te zijn?' Ofwel.... wie ben jij om dat niet te zijn?

- Nelson Mandela

1. aug, 2019

Wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk wel prinsessen die er in angst en beven slechts naar haken ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken. Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft in diepste wezen wel niets anders dan iets dat onze liefde nodig heeft.

- Rainer Maria Rillke

31. jul, 2019

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.

- Marcel Proust