Sing to the Lord a new Song

Teresa van Lisieux 1871- 1897 Mystica- non

 'God zou me nooit inspireren met verlangens die niet te realiseren zijn; dus ondanks mijn kleinheid, kan ik hopen een heilige te zijn'

Haar nalatenschap bestaat uit een aantal in opdracht geschreven, later geredigeerde schriften,  en een briefuitwisseling met een priester Maurice Belliere, over Gods liefde. Veel later uitgegeven als;; 'Story of a soul' en 'A story of a love.'  Een bekende biografie is ' The story of a life' van Guy Gaucher.

Haar missie:' mensen te leren hun eigen zwakheden en die van anderen te aanvaarden'.

' De kleine weg' noemde ze haar theologie, een die geleefd wordt en als centrale waarheid, God is genade en liefde, kent. We kunnen rekenen op Gods grenzeloze goedheid.' De kleine weg' is een uitnodiging aan iedereen om God  nu lief te hebben, op dit moment, de Enige God die bestaat en die niets anders vraagt dan te geloven in Zijn liefde.

' De kleine weg' is een school van zelfacceptatie, die ver gaat in het accepteren van wie je bent, zonder volmaakt te moeten worden. Het is leven in overeenstemming met je leven zoals het is en niet zoals het zou moeten zijn. Geen zelfhulp- psychologie of een methode om angsten tot rust te brengen.

Acceptatie geeft rust in je hoofd. Verheug je in de persoon die je bent, waar je bent en beleef plezier in het huidige moment.Dat is wat God graag ziet.

 

 

Vertrouwen en liefde

'Vertrouwen en vertrouwen alleen zou ons naar de liefde moeten leiden' en ' Vertrouwen werkt wonderen'.

Maurice en Teresa; de brieven

Teresa  correspondeert in het laatste jaar van haar leven met een jonge priester Maurice Belliere, deze 21 brieven staan in  het boek  ' The story of A Love'.

Teresa schrijft in een van haar eerste brieven aan Maurice;

' Sometimes, when it pleases the Lord to unite two souls for His Glory, He permits them to communicate their thoughts, and thus inspire each other to love God more' en ' I feel our souls are made to understand  each other'.