27. apr, 2018

Zielsverbindingen

Een zielsverbinding is altijd intensief en nooit gemakkelijk. Het beinvloedt alles in je hele dagelijkse leven, zelf 's nachts werkt het door. Wat je doormaakt is uitputtend en gewoon al het feit dat je weet dat de ander het ook voelt, maar er niet naar handelt zoals verwacht, maakt het des te moeilijker  en onbegrijpelijker, want liefde zou toch alles overwinnen...en dat doet liefde ook maar anders dan je denkt.

De ander is bevangen door angst, net als jij, en ook zijn beschermingsmechanisme is actief. Er wordt eerst ruimte verschaft voor een liefde die gezuiverd is van allerlei oneigenlijke plaatjes en verwachtingen, door het voelen van hetgeen je voelt.

Je realiseert je dat je deze connectie niet kunt beëindigen, wat er ook gebeurt, het gaat nooit meer voorbij. De connectie is een feit. Jij hebt die essentiele ander ontmoet, die ene persoon waarmee je voorbij tijd en ruimte in de eeuwigheid verbonden bent. En de ander heeft jou ontmoet en leert langzamerhand beseffen dat er geen ontkomen aan is en dat dit door geen enkel ander gevoel te vervangen is.