23. nov, 2017

Spiegelbeeld

Wanneer je jezelf of je oude zelf kwijt bent, ben je in staat om vanuit je hart in een ondeelbasr ogenblik iemand te herkennen als je spiegelbeeld. Dat is iemand die je aanvult in dat deel dat je kwijt bent geraakt.Dan vind je jezelf in de ander, en zie je jezelf in je spiegelbeeld.

Wij zitten opgescheept met een eigengemaakt zelf, een ego, wat niet ons ware zelf is, dat dienen wij te verliezen om tot onszelf te komen. De verloren zoon in de gelijkenis moest door een diepe crisis heengaan om tot zichzelf te komen. Hij moest zijn eigen ego en al wat daar mee samenging verliezen, verspelen, om bij de varkenstroggen tot zichzelf te komen.

Om dat verloren zelf weer te kunnen zien, heb je dat andere deel van jouw ziel nodig, je spiegelbeeld. Het lijkt dan of je jezelf eerst in dat spiegelbeeld verliest, maar dat is schijn, aangezien je juist jezelf erin terugvindt en een wordt met die ander op zielenniveau. Wij kunnen ons eigen gezicht en schterzijde niet zien. Daarvoor moet je in een spiegel kijken. Zo kunnen wij de ene helft van ons zelf niet zien, maar wel ons spiegelbeeld waarnemen.