7. sep, 2017

Houden van...

Je kunt maar van één man houden. Of andersom, je kunt maar van één vrouw houden. Dat is onze bescherming van de relatie. Er staat een stopbord voor het houden van andere mensen.

Klopt dit denkbeeld eigenlijk wel?
Hoe is het mogelijk als je door de liefde je hart geopend hebt en probeert vanuit die liefde te leven, dat je dan maar van één man/vrouw kunt houden? Het is te gek voor woorden dat je maar van één mens kunt houden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met allerlei mensen intieme relaties aan zou kunnen of moeten gaan. Dat is een heel ander verhaal.

Maar wat gebeurt er als je opeens merkt dat je ook van een ander houdt. Je kunt er blij mee zijn dat je iemand ontmoet die je hart raakt. Gewoon liefde vanuit je hart. Als je zo iemand heel veel later tegenkomt, kun je opnieuw dat gevoel van liefde hebben. Zonder jaloers te zijn. De onvoorwaardelijke liefde  die door alle tijden heengaat. Dat gevoel van warmte dat niet overgaat, zonder dat je daar nadeel van ervaart. Het is de onvoorwaardelijke liefde die je kunt voelen. daar hoef je je niet voor te schamen. 

Het is de ware liefde, niet verbonden aan veel voorwaarden, aan wetten of normen. Maar de liefde verbonden aan het hart.