Liefdesbewustzijn

6. jan, 2020

Een moment van onvoorwaardelijke liefde kan ons doen inzien dat wr onterecht een leven lang hebben gedacht dat wij onwaardig waren. De trance van onwaardigheid uit zich in het najagen van substituten om op een indirecte manier liefde en respect te krijgen. Vaak verlies je op deze manier het contact met je lichaam en ga je niet bezig houden met de pijn die je ervaart omdat je je niet geliefd en onwaardig voelt. Het najagen van substituten verhindert ons diep in onze ziel te duiken op zoek naar onze diepste hunkering naar liefde en verbondenheid, onze basisbehoefte.

24. dec, 2019

Door de kwantumwetenschappen weten we nu dat de door ons gekende realiteit begint met trilling. Om precies te zijn met de snelste trilling die we kennen: die van de liefde en het licht. Iedere kleur, sfeer of gevoel kenmerkt zich door een eigen trilling. Gevoelens van angst of haat karakteriseren zich door samentrekking en kou; een lage trilling.vliefde, mededogen en humor daarentegen zijn 'warm' van karakter. Ze creëren een warme sfeer. Ze zijn van een hoge trilling.

Hoe hoger de trilling, hoe dichter bij de Bron, zou je kunnen zeggen. Misschien wordt er daarom gezegd dat de Liefde de Poort is. En met liefde wordt dan de onvoorwaardelijke liefde bedoeld; het gelouterde hart dat wijs is en niet oordeelt. Het is de innerlijke weg vanuit de dualiteit terug naar de eenheid.

11. dec, 2019

And I saw the river o er which every soul must pass.

To reach the Kingdom of Heaven.

And the name of that river was suffering:

And I saw a boat which carries souls across the river

And the name of that boat was love.

- St John of the Cross

25. nov, 2019

De ziel is niet op dezelfde wijze in je lichaam als een ontbijt in je maag.

De ziel is een aspect van bewustzijn en daarmee ook een label voor hoger bewustzijn - en niet gebonden aan tijd en ruimte. Vaak blijven wij ( onbewust) negatieve herinneringen en ervaringen herhalen waarmee we ze alsnog  bevestigen. Verander je zielsverdriet en zielstekorten door middel van liefdevolle aandacht. Herhaal dit tot het ingeslepen is.

Zeg daarom tegen jezelf( lichaam en geest) :

- ik ben liefde en liefde waard

- ik ben waardevol

- ik ben veilig en heb vertrouwen in mijzelf

- ik ben verlicht en heel

23. nov, 2019

Beëindig de oorlog in jezelf. Vergeef en sluit vrede met je menselijke onvolmaaktheid. Welk 'onaanvaardbaar' deel van jezelf vraagt liefde?  Heb deze plek lief en accepteer het. Kijk hoe je jezelf hebt laten lijden!! Je hebt je innerlijk kind in de steek gelaten...

Mantra's:

'Moge er van me gehouden worden, moge ik veilig zijn'.

'Het spijt me, ik houd van je'.