19. jul, 2021

Pelgrimstochten

Aloude religieuze pelgrimsroutes bieden reizigers de kans om innerlijke rust te vinden en weer contact te leggen met mensen en de natuur. Veel reizigers die de pelgrimsroutes hebben afgelegd  hadden geen duidelijke religieuze motivatie om dat te doen. Vaak zet de tocht ze wel tot grote verandering aan.

Meer reizigers dan ooit gaan op bedevaart, een trend die in de wereld na de pandemie misschien  tot een ware rage zou kunnen uitgroeien. Veel mensen hebben genoeg van korte stedentrips en vliegreizen, en neigen naar langere en doelgerichte reizen.

Helende natuur; je kunt ook kiezen voor een voettocht door de wilde natuur. Aan de kust voel je nog altijd de spirituele band met het levende landschap. Als het trage tempo van een voettocht langs de kust ons in staat stelt een ritme terug te vinden dat we zijn kwijtgeraakt, we ons richten op het ritme van getijden en seizoenen in plaats van op de klok, zou zo'n  bedevaart mensen dan kunnen helpen om zich na de pandemie te herstellen en een nieuwe kijk op de wereld eigen te maken.?