29. mrt, 2019

De ervaring van het sterven aan iets

De ziel bouwt een cocon waarin zij zal sterven, om vervolgens te worden bevrijd om te kunnen vliegen wanneer zij volledig gegroeid is. De metafoor van de zijderups laat zien dat de de rups geen andere keuze heeft dan een cocon te spinnen en een vlinder te worden. Dat is haar lotsbestemming. Hetzelfde geldt voor de ziel.  De ene bewustzijnscyclus komt ten einde en het begin van een andere zit er aan te komen.

De periode in de cocon is moeilijk, want de ziel weet niet hoelang zij in de duisternis moet blijven. De zijderups is in een heel kwetsbare staat, niet in staat zichzelf te beschermen, vertrouwend op de camouflage om zich te verbergen voor vijanden. De ziel bevindt zich tussen werelden, tussen identiteiten.

Welke cocons heb je moeten verdragen? De ervaring van het sterven aan een bepaald soort leven en geboren worden in een ander leven is archetypisch, zoals de feniks die tot as wordt om vervolgens opnieuw geboren te worden en te verrijzen. Je kunt onderweg naar de cocon worstelen, maar je kunt niet uit een coconervaring stappen als het in je leven tijd is voor zo'n ervaring. Je kunt echter wel kiezen hoe je de cocon wilt ervaren. De mystieke waarheid is dat je een transformatie in uitvoering meemaakt, en dat dat God in de muren van je ziel brengt.