19. jun, 2018

Vraag je ziel om leiding

Vraag je ziel om leiding om te begrijpen welke geschenken er in drama's of crises in je leven verborgen liggen. Je kunt bidden om genade, wachten en ontvangen. Laat je denken zich niet onder druk gezet voelen om te antwoorden; houd de dialoog met je ziel vriendelijk. Verwacht geen rationele verklaringen en zoek daar niet naar. Schrijf symbolische indrukken of losstaande woorden die naar je toe komen op. Vaak zijn dit boodschappen.

Je zoekt de wortels van je worsteling met God tot diep in je botten. Wrok over onverdiende pijn behoort tot de gevoelens die het moeilijkst te helen zijn. Het transformeren van het 'verdienmodel' in een model van vertrouwen in de wijsheid van God, ermee omgaan door middel van gebed, zelfreflectie en geloof, vereist toewijding, want je doorbreekt een gedachtepatroon dat je wereld bij elkaar houdt. 

Het loslaten van het beeld van een God die werkt binnen de kaders en gedragingen van menselijke gerechtigheid is het losbreken uit een beperkte denkrichting, waardoor je een kosmische gedaante van het goddelijke kunt omarmen die niet binnen de perken van menselijke wetten en orde wordt gehouden.

Dit betekent een transformatie van angst naar vertrouwen(geloof), en dat is niet eenvoudig.