30. mei, 2018

Ontdoe je ziel van haar geschiedenis

Het mysterie van genezing, het mysterie van transformatie en het mysterie van de mystieke ervaring liggen in het begrijpen van deze wezenlijke waarheid: ontdoe je ziel van haar geschiedenis. Houd liefde, wijsheid, goedheid en waarheid vast, aangezien al deze energieen en de mensen van wie je houdt en de herinneringen die je maken wie je bent, in zich dragen.

Schud alles wat nergens naartoe leidt en alles wat zichzelf voortdurend herhaalt maar nergens toe dient, af. Teresa van Avila is zich scherp bewust van de relatie tussen het innerlijke leven en onze gezondheid. We willen vaak te veel en te snel en dat heeft emotionele, fysieke en psychologische risico's.

Kaarsen aansteken, vasten, gebeden gezegd en nog geen antwoord! We lijden onder vreselijke beproevingen omdat we onszelf niet begrijpen. We maken ons zorgen over dingen door gebrek aan kennis.  We raken gedeprimeerd, beklagen ons over innerlijke beproevingen en onze gezondheid holt achteruit. We hebben niet geleerd om binnen in onszelf te kijken en de innerlijke wereld daar te ontdekken.

Kunnen we de sterren ervan weerhouden langs de hemel te razen? Nee. We kunnen het denken evenmin stilleggen.

* The Interior Castle, Mirabai Starr
* De Burcht   Caroline Myss
- een geestelijke reis naar ons innerlijke zelf