5. okt, 2017

David: Ik zit als een spreeuw alleen op het dak

We weten nu wat Aanwezigheid betekent: dat God met onze ziel op een bepaalde manier aan het werk gaat. Hij ontvouwt de 'geheime' dieptes van ons leven. Dan voelt het of je alles in één keer hebt gevonden. In het begin begrijp je niet wat je overkomt. Je gaat langs verbazing, angst en ontmoet niemand die het begrijpt. En dan nog moet je beseffen dat je ziel iets kan weten inzoverre we op aarde over hemelse zaken kunnen weten.

Als God gaat ommuniceren met de ziel voelt ze dat in iedere vezel. Vreugde is echte vreugde. Je beseft dat je zelf niets bent. God doet alles. En je bidt: Please God geef niet op, de ziel die u met zoveel moeite hebt gewonnen.

Leer jezelf kennen. Vertel de waarheid over je leven. Verberg je talenten niet.
Stel je zelf in de Aanwezigheid van God. Herken de tekenen van Gods Aanwezigheid en Kracht. Ontdek je verlangen naar spirituele transformatie; de heilige gekte!!

De groei van je ziel is niet zoals die van je lichaam van kind naar volwassene. Je verliest alles en krijgt alles terug. Er is vrijheid - geen slavernij. Je gaat de weg van overgave dat vergt moed maar je kunt alles aan wat van God komt. Alles!

Je bent veranderd maar weet niet hoe.
Je mag gaan delen als je sterk genoeg bent.
Je weet dat je het niet zelf kunt.

Het is één ding om de genade van God te ontvangen. Het is iets anders om te begrijpen welke ganade je ontvangt, dit te beschrijven en uit te leggen. Een ding weet je zeker: je doet jezelf pijn als je het doel gaat missen.

God stript de ziel van alles. Dat doet pijn.
God geeft zijn communicatie niet als troost en de ziel voelt zich verlaten.
Er ontstaat grote nood in de ziel. De ziel is niet met zichzelf verbonden, maar uit zichzelf gehaald. Waar is God?

Als God het verste weg lijkt is hij het meest opmerkelijkst.
Is er een weg uit de woestijn?
Soms is er weer een stukje kennis van God/intens/maar kort.
Je weet niet wie je liefhebt, er is geen beeld.
Er is vreugde en ook pijn.
De geest, het hoogste gedeelte van de ziel, wil bij de pijn blijven. 
Ze wil zuivering.
Ben je bang voor een nieuwe gunst?

Je weet dat het transformatieve impact heeft op de ziel.
We zijn vaak incapabel in het ontvangen van kennis. Daarom zijn er 'intervallen' dat niet alles samenvalt. Onze geestelijke vermogens zijn niet toegerust voor deze taak. De ziel is in shock, over hoe blind ze was. De ziel is niet meer geïnteresseerd in de vrije wil. God opent je ogen voor hem en sluit ze af voor wereldse zaken. De ziel is van God. Hij verlicht haar. Hij helpt haar te ontwaken om hem te dienen.

God zorgt voor alles.
Er komen openbaringen, visioenen en gunsten ter versterking van de ziel en om de aantrekkelijkheden van deze wereld te verdringen. Om glimpjes te zien van God.