28. jul, 2017

Het heilige en het alledaagse

Het alledaagse aan het heilige te koppelen is moeilijk. Spirituele zoekers moeten eerst aandacht besteden aan hun welzijn door beweging, meditatie, een goede nachtrust, zuivere voeding en zich bewust zijn van hun emoties in hun persoonlijke ervaringen. Het hele systeem van lichaam en geest moet in evenwicht zijn om de subtielere signalen op te kunnen vangen.

Spiritualiteit en mystiek  appeleert aan het gezond verstand.
Je kunt pas naar 'binnen kijken' en afgestemd zijn op subtiele ervaringsniveaus als je het alledaagse op orde hebt. Dan pas ervaar je de rust om het onzichtbare, de andere werkelijkheid, te horen en te zien.

Naar binnen gaan is iets wat mensen niet graag doen, er zelfs bang voor zijn, omdat 'daarbinnen' angst, onzekerheid, trauma's uit het verleden en oude conditioneringen zitten. Dus wordt het tijd om dat te genezen. Hoe?  Wijs je valse bewustzijn naar de woestijn. 

Het valse bewustzijn zegt: 'hou je aan de regels, de wereld is hard, het universum uitgestrekt en jij bent maar een onbeduidend stipje in dit oneindige grote geheel, waarom zou je veranderen? De hele maatschappij is gebaseerd op zo'n verhaal en afbraak daarvan betekent een verschuiving naar een compleet nieuw wereldbeeld!