5. jul, 2017

De Stem

We hebben allemaal een innerlijke stem namens God, of Heilige Geest, in ons.
Hij hoort bij ons ware zelf en als we dat toestaan, helpt de stem ons perfect iedere behoefte te vervullen. Iedere wond in ons innerlijk komt voort uit identieke pogingen de Stem namens God niet te hoeven horen. Mentale of fysieke kwalen vreten  tijd en energie en ze dienen nergens voor.
God probeert ons stuk voor stuk uit onze nachtmerrie te wekken, maar we blijven volhouden dat we nog niet echt aan wakker worden toe zijn en dommelen nog een dagje of wat in.

Gewond en schijnbaar gevangen zitten we vast in destructieve gewoonten. Bovendien levert het een beloning op, we krijgen 'rust', een uitkering, wraak of sympathie. We geloven dat we slachtoffer zijn van uitwendige omstandigheden. Bovendien gedijt ons ego op schuldgevoel. Het ziet de wereld en God als straffend en is dus bang voor vergelding voor vermeende misdaden en schuld. Conclusie van het ego: 'Als ik mezelf straf, zullen God en andere mensen me niet straffen.'

Het ego ziet zichzelf als losstaand van God en andere mensen en dit is een van de redenen waarom het zich bewust op het lichaam richt. Het ego weet niet goed of het zich nu superieur of inferieur aan God en anderen moet voelen om de illusie van afgescheidenheid te bewaren.

Door dit geweifel denkt het ego het ene moment: ik ben Gods gezelschap niet waard , en het andere: mijn eigen raad is veel beter dan die van God.