28. apr, 2017

Aan het licht brengen

'Al het verborgene zal eens geopenbaard worden'
- Thomas - Evangelie

'In ons is niets verborgen dat niet bekend zal worden' 
- Mattheus 10, 26

Conflicten spelen overal. Conflicten zijn van alle tijden, maar er gebeurt tegenwoordig wel iets opmerkelijks: het lijkt erop alsof kleine en grote tegenstellingen niet meer kunnen worden weggestopt. We leven in een bijzondere tijd waarin alles aan het licht komt.
Wikileaks laat zien dat het tegenwoordig onmogelijk is informatie achter te houden. Documenten kunnen niet meer verborgen blijven en er bestaan geen geheimen meer. In onze tijd komen steeds meer de donkere kanten aan het licht en vragen duistere kanten om transformatie.

Alles wordt duidelijk: de verwevenheid van artsen met de farmaceutische industrie, de exorbitante salarissen van bestuurders, de sjoemel-software, de vele seks-schandalen, geldverslindende nationale projecten en vele vormen van fraude.

We krijgen nu de kans misstanden en immorele praktijken onder ogen te zien, ons ervan bewust te worden, deze bespreekbaar te maken en er iets aan te doen, waarbij we ook geholpen worden door krachten van buiten zoals engelen. We worden uitgenodigd waarachtig en eerlijk te leven!

uit de boeken van :Ton Roumen, Hans Stolp en Willem Glaudemans