16. jan, 2017

Leiding zoeken

Zoek de goddelijke leiding.
God wil intensief met ons communiceren. Vroeger maakten de mensen daarvoor gebruik van De Tent van Samenkomst. Om Gods aanwezigheid te voelen en om God te leren kennen door Zijn gedachten te doorgronden.

Tegenwoordig kunnen we ons hart openzetten om dat te ontvangen wat God voor ons beschikbaar heeft gesteld. Verander je houding in plaats van 'je eigen baas te zijn', stem je je wil af op die van God. Je krijgt inzicht. Hij wijst de weg. Een weg die het meeste levensgeluk brengt! Jouw persoonlijke goddelijke plan.

Leiding ontvangen is een kunst die geleerd  moet worden. Geen methode.
-  Een levende God spreekt altijd duidelijk: de stem is vriendelijk, komt via een innerlijke ingeving, is blij makend, geeft diepe vrede en de inhoud is iets waar je zelf niet zo gauw op zou komen. De opdrachten zijn uitdagend, grensverleggend en niet in tegenspraak met elkaar. Wekt verlangen op om God te gehoorzamen en te vertrouwen. Er is sprake van diepe verbondenheid met God.
- Je ontvangt dromen en boodschappen van engelen in de vorm van praktische opdrachten, aansporingen of aanwijzingen in een bepaalde situatie.
-  Er zit beweging in; groei-processen, rust, hoger doel.
-  Persoonlijke leiding van God is altijd  een onderdeel van een veranderingsproces in je leven.
- Vraag om kracht om de opdracht te volbrengen. Zijn opdrachten zijn alleen uitvoerbaar in verbondenheid met Hem.
- God heeft zijn eigen gedachten over de beste voorbereiding voor onze levenstaken. Soms is er sprake van omleidingen, tegenslagen en een test om te zien wat er in je hart leeft. Soms zijn ze merkwaardig maar allemaal gericht op het doel dat God met je leven heeft.
- Je geeft de regie uit handen en wacht op een heel specifieke actie. De actie is een 'ja' signaal van God.
- Je leert wachten zoals Jozef, Mozes, David en Paulus.
Het belangrijkste is dat we Hem leren kennen.

En vergeet het niet! 'God heeft een naam hoog te houden.'