28. dec, 2016

Engelengeduld

'Toen ik klein was, zag ik God?
Ik zag engelen; ik keek naar de geheimen van de hogere en lagere wereld.
Ik dacht dat alle mensen hetzelfde zagen uiteindelijk kwam ik erachter dat zij niets zagen...

- Sjams van Tabriz

Engelen hebben al het geduld van de wereld nodig omdat zo weinig mensen naar ze luisteren.
Als we werkelijk allemaal een engel hebben waarom zijn dan zo weinig mensen zich daar bewust van?
Dat komt omdat de meeste mensen er gewoon niet voor openstaan. We zijn steeds rationeler geworden en geloven niet meer dat dingen bestaan als we ze niet kunnen zien of aanraken. Engelen zijn hier om ons te begeleiden, maar zij kunnen er niet voor zorgen dat wij die begeleiding accepteren. We hebben allemaal tenminste één engel, maar we hebben ook een vrije wil.

Engelen bieden ons bescherming, hulp, advies en onvoorwaardelijke liefde. Hoe komen we met ze in contact. Bij verreweg de meeste mensen communiceren engelen via de intuïtie- zodat we ineens dingen 'weten'. Een andere belangrijke manier van communiceren is het schijnbare toeval. De pagina waar een boek openvalt, het fragment dat je op tv ziet, de folder die je in handen gedrukt krijgt, dromen, het kunnen allemaal boodschappen van je engel zijn.

Er is een naam voor 'synchroniciteit': betekenisvol toeval. Belangrijke gebeurtenissen die spontaan plaatsvinden en bepaald lijken te worden door iets meer dan toeval, alsof ze uit iets diepers voortkomen. Men gaat ervan uit dat gebeurtenissen samenwerken om ons in een bepaalde richting te sturen met de bedoeling om ons naar een hogere bestemming te voeren. We worden daarin door subtiele hints geleid.