18. okt, 2016

Het reusachtige Weefsel

De metafoor van een weefsel symboliseert hoe onze levens verweven zijn met de draden van de levens van anderen. Voor elke persoon die ooit heeft geleefd bestaat er een ander draadje, en ze zijn op een ingewikkelde manier verweven met elkaar om wonderbaarlijke, geweven beelden te creëren met complexe kleurrijke patronen.

Stel je voor dat je zo'n draadje volgt op zijn weg door het weefsel, lussen in, lussen uit, eroverheen en eronderdoor, het raakt enkele draden aan, gaat over  andere heen en duikt later onder weer andere door. Dit ene draadje raakt niet alle draden direct, maar sommige draden die het tegenkomt, raken ook andere draden als gevolg van de schering en inslag van het gehele weefsel. 

Alle draadjes als geheel zijn verbonden met elkaar om een prachtig samenhangend en kosmisch kunstwerk te maken dat een subtiel, uitgebalanceerd verhaal vertelt. Je kunt er geen draad uittrekken zonder alles te veranderen. Elke draad is onmisbaar voor het totaalbeeld en vormt een belangrijk onderdeel van het verhaal. 

Dat ene draadje dat ik je vroeg te volgen is een metafoor voor jou... en je leven.