1. jun, 2016

Het geheim van Pinksteren...

Dit geheim ligt in ons verborgen, als een vergeten bewustzijn. Pinksteren is bewustwording van nieuwe mogelijkheden. Het is de dag waarop de Geest in onszelf geboren gaat worden. We moeten niet angstvallig vastklampen aan 'uiterlijkheden'; maar op zoek gaan naar wat de geboorte van Christus  in ons zelf betekent.

Dit is de weg van buiten naar binnen, van mentale, verstandelijke kennis naar de innerlijke Christuservaring. Er is ook een omgekeerde beweging, namelijk van intuïtieve ervaring naar het verstandelijk kennen van Jezus Christus, een persoonlijke geestelijke relatie met hem aangaan- en daarmee het begrijpen van de verlossing- heeft ook een belangrijke betekenis en is de tegenpool van deze grote werkelijkheid.

Verlossing; je ervaart Christus als gezaghebbend boven je en ervaart de ervaring- het Christusbewustzijn in jezelf. M.a.w innerlijk en uiterlijk zijn in de geestelijke wereld één werkelijkheid. Het bijzondere van de erkenning van het koningschap van Christus is, dat we onze fundamentele vrijheid niet zullen verliezen. Onze eigen kern zal die vrijheid juist volledig terugkrijgen.