22. dec, 2019

De Tao van gezondheid

De raltie mystiek en gezondheid vraagt om een duidelijk onderscheid tussen de eigen natuur en dat wat beschadiging is, dat wat verkramping is en pijn - ooit van buitenaf binnengekomen. De eigen natuur, het eigen authentieke wezen te vinden, los van de toegebrachte of aangetrokken pijn. En die eigen natuur te leven, hoewel dit dikwijls niet makkelijk is.

Elke pijnlijke zielservaring die niet helemaal opgenomen is in de ervaringswijjsheid van het lichaam, blijft een soort eilandje van kramp. Op een dergelijke plek verdichten de cellen zich op zo'n manier, dat er niet meer gevoeld kan worden ( wat we na zo'n ervaring toch het liefst zouden willen).

Deze fysieke krampplek gaat nu een soort magneet worden voor volgende moeilijke levenservaringen van dezelfde soort. Wanneer je opnieuw die door jou 'aangetrokken' pijn ervaring niet echt kunt integreren, dan wordt de magneet versterkt. Het krachtenveld waar niet gevoeld mag worden, wordt groter. Lukt het je echter je natuurlijke zelf te blijven ervaren tijdens de pijnlijke gewaarwording, dan ontspant  alles. Ook de oude pijn op die plek.