15. sep, 2019

Een oorspronkelijke bevrijding

 Doordat ik de heilige aard van mijn ervaringen omarmde, veranderde mijn leven van gevangene van mijn beperkingen en wonden, in een gevoel van bevrijding. Deze nieuwe werkelijkheid is niet in te passen in oude patronen. Een volmaakt mens worden leek het doel van heling om de lastige aspecten van mijn menselijke ervaringen te kunnen overstijgen of eraan te ontvluchten. Was ik eenmaal volmaakt, dan zou ik anderen kunnen helpen!

Gelukkig heb ik geleerd dat het doel van heling is: het vrijlaten komen van de onvoorwaardelijke liefde die in de kern van ons wezen ligt, zowel voor onszelf als voor anderen. De reis die wij als mens maken, geeft ons de kans om de goddelijke vonk in en buiten onszelf te ontmoeten en te omarmen.

Gelukkig gaat het er in het leven uiteindelijk niet om dat we een menselijk idee van perfectie bereiken, maar dat we ons onvolmaakte zelf toestaan om lief te hebben en geliefd te worden. Er is een uitdagende verschuiving mogelijk van het idee van zelfliefde naar de ervaring van onvoorwaardelijke zelfliefde.