13. sep, 2019

De mystieke aard van genezing

Genezen vraagt oefening. Je zult de kracht van je ziel moeten ontwikkelen om het bewustzijn machtig te worden dat voor deze kunst vereist is. Bedenk dat genezing een roeping op zichzelf is. Denk na over hoe je je genezingsprocessen aan hetvwerk ziet. Wat verschijnt er elke keer dat het leven je iets voorschotelt dat genezing nodig heeft? Waar voed je twijfel aan je genezing? Hoe kwel je jezelf met ongeduld? 

Met deze oefening van zelfreflectie kun je testen wanneer je er voor kiest waar te nemen door mystiek bewustzijn in plaats van door het gewone denken. Denk aan een paar dingen die genezing nodig hebben. Neem in deze lijst ten minste een negatieve houding op waar je niets aan hebt, of een verslaving, of iemand die je moet vergeven, evenals pijn of ziekte. Er is niet zoiets als een gebrek aan dingen om te genezen.

Kies een ding waarop je een genezingsoefening kunt richten die gebeden, helingsmantra's  en alles wat er verder nodig is bevat. De komende weken ga je nadenken over de invloed  die je genezingsoefening op jou als persoon heeft. Hou je het vol? Wil je wel genezen? Stel jezelf deze vragen. Je hoopt op  resultaten in de uitdaging van de genezing zelf, maar je hoopt ook te zien hoe je leven als geheel door je genezinsoefening wordt beïnvloed. Het waarderen dat de genezingsoefening je hele leven beïnvloedt garandeert de mystieke aard van genezing. Een medische benadering richt zich alleen op de ziekte.