30. jul, 2019

De ultieme bevrijding

Aan onze individualiteit  kleeft het idee van chronisch tekort, in welke vorm dan ook. Mystieke transformatie gaat over de bevrijding van die gedachte. We ontdekken onze pijnplekken en willen ervan af. Al onze menselijke aardse emoties brengen we over naar het hogere niveau van de ziel.
Dat wil zeggen dat je gewone, dagelijkse  bewustzijn in aanraking is gekomen met het oneindige bewustzijn van het universum, God of Tao. Via levenservaringen, oefeningen, studie of Aha-erlebnissen. Ook ontmoetingen zijn essentieel.

De aardse liefdesrelatie is een herinnering aan de ontmoeting van de ziel met God. Want zeg nou zelf; de liefde is het grootste mysterie en liefde een van de meest fundamentele ervaringen van de menselijke ziel. Als verschijnsel kan de liefde niet begrepen worden zonder verwijzing  naar de menselijke en biologische veranderingen die de liefde in de mens teweeg brengt. Volgens de mystici is het scheppingsverhaal gebaseerd op de liefde. 

Het licht dat tevoorschijn komt vanuit een donkere nacht brengt altijd een geweldige verlichtende ervaring, het verruimt je mogelijkheden. Je bewustzijn is niet veranderd maar je kijken naar jezelf en de objecten om je heen is dat wel.