18. jun, 2018

Zielsverlies

Zielsverlies verschijnt in de vorm van een plotselinge apathie en onverschilligheid.
Het plezier is er niet meer, initiatief ontbreekt, men voelt zich leeg, alles lijkt doelloos.
Zielsverlies geeft een gevoel van niet compleet zijn of innerlijke leegte voelen. Je voelt dat een deel van je is afgesneden van een diepgaande verbinding met het leven. Voor sommigen veroorzaken deze gevoelens een diep lijden. Deze gevoelens van innerlijke pijn worden vaak verdoezeld door verslavingen. Eén teken van zielsverlies is vaak een hiaat in het geheugen.

Ieder levend wezen dat doordrongen is van eigen spirituele kracht of ziel zal energie of vitaliteit uitstralen. Ieder schepsel dat doordrongen is van de eigen levenskracht en ziel zal een diepe resonantie met diezelfde levenskracht/ziel in andere levensvormen voelen. Wanneer een schepsel een deel van zijn essentiële levenskracht verliest, zal diepgaande uitputting en vervreemding van de rest van de schepping plaatsvinden.

Elk verlies kan zielsverlies opleveren met gevolg een chronische depressie. Verdriet en woede komen weer naar boven bij de herinnering en na een periode van rouw kunnen 'afgesplitste' delen weer teugkomen en je leven helen.