4. jun, 2018

De dode zone van je verleden

Denk aan iets wat gehechtheid aanduidt, iets waarmee je echt worstelt. Je weet dat je je lang geleden had moeten losmaken van deze situatie, deze persoon of herinnering, maar de gehechtheid blijft maar voortduren.

Zie de persoon, de situatie of het ding; voel hoe je daar aan vastzit. Vraag: 'Hoe kan ik er vrij van worden?' Ga voorbij je pijn, je trots, je ego, je angst, en zie de gehechtheid  en de redenen dat je eraan vasthoudt, onder ogen. Al deze redenen gaan over macht en over niets anders. Niemand houdt vast aan gehechtheid, tenzij er een soort energetische verbinding, een soort energiecirculatie bij betrokken is.

Zelfs je slechtste, pijnlijkste herinneringen bevatten de macht van pijn, een pijn die je het 'recht' geeft om bepaalde dingen, een bepaalde behandeling, sympathie of andere rechten te vragen. Wat is de wortel van je gehechtheid, de macht waaraan je probeert vast te houden?

Stel je nu voor dat je je helemaal losmaakt van dat object dat op je ziel weegt en je energie laat wegstromen. Welk deel van jezelf worstelt het meest met loslaten? Trots? Angst? Hoeveel is te wijten aan het niet bereid zijn je fysieke wereld te laten veranderen? Schrap de aangroei weg, snijd het koord door, verbreek de machtsverbinding. Wat zal er nu gebeuren? Wat zal er nu veranderen? Leer de macht van zowel je ziel als die van je gehechtheden te zien.

Stel jezelf met dat inzicht de vraag: 'Wil ik echt helder en direct worden geleid?

Als je leiding krijgt die je fysieke comfort(!) in gevaar brengt, zou je dan bereid zijn die te volgen?