19. mrt, 2018

Het mysterie van het leven

Het leven zoals jij het kent is een dunne laag van gebeurtenissen waaronder een diepere werkelijkheid schuilgaat. In de diepere werkelijkheid weet je zonder meer wie je bent en wat je doel in het leven is. Jouw levensdoel is bijdragen aan de groei en expansie van de schepping, zonder uitbuiting daarvan. Naar jezelf kijkend zie je alleen liefde.

Maar het mysterie van het leven is niet een van deze dingen. Het mysterie is de manier waarop we ze aan de oppervlakte brengen. Het levensmysterie is heel vaak die enorme kloof tussen de diepe werkelijkheid en het leven van alledag. Vanaf het moment van onze geboorte is ons leven een constante stroom van gebeurtenissen die ons attent maken op die andere, innerlijke wereld. Die momenten waarop de rillingen over je rug lopen.

Je blik viel op iets vertrouwds en opdat moment wist je dat het leven meer is dan het lijkt. Talloze  aanwijzingen zijn al op je pad gekomen en aan je voorbijgegaan omdat ze geen heldere boodschap vormden. Heel veel mensen hebben op een spectaculaire manier met de spirituele dimensie kennisgemaakt. Ze hebben een stem gehoord en wisten dat God tot hen sprak of ze hadden onzichtbare beschermengelen, geheime vrienden die over hen waakten.

De mensen die zeggen dit soort ervaringen niet te kennen zijn in de minderheid. De sluier weghalen betekent je waarneming veranderen. Dit is een persoonlijke, volkomen gevoelsmatige maar tegelijkertijd zeer reële verschuiving.

Iets onbekends wil zich kenbaar maken, zijn geheimen worden meteen onthuld - je moet alleen wel weten waar en hoe je moet kijken!