4. okt, 2017

De kosmos vergist zich niet

Een wonder veroorzaakt  een omslag in je waarneming; alle leugens kunnen worden omgezet.
Het doet je beseffen dat je een pad bewandelt binnen een patroon, en de pijn leidt niet tot innerlijk welbevinden. Het vraagt je je pad af te zweren. Een beetje anders is niet voldoende.

Je bent gedesoriënteerd geraakt over wat je in wezen bent. Je berooft daarmee jezelf van de kracht van het leven zelf doordat je je in je leven afhankelijk maakt van je verleden en verkeerde keuzes. Onder ogen zien wat er is werkt bevrijdend.

Kun jij jezelf in heelheid zien of is daar iets te helen?
Een wonder volgt op het toelaten van licht. Ontdoe een probleem van zijn zwaarte. Ontdoe het van exclusiviteit  in de zin van geheimhouding. Geheimen leven in de duisternis. Door het verborgene te delen, wordt het aan het licht gebracht. Wat een opluchting!

Neem je verantwoordelijkheid voor je leven. Als haat, afwijzing en  ontkenning de brandstof zijn, dan brengt dat lijden met zich mee. Deze ingrediënten hebben een enorme kleefkracht. Ze kleven zich aan je vast en de hele situatie dringt zich daarmee steeds sterker op. Door te vergeven, jezelf en de ander(en),schijnt er licht in de situatie. En in het licht kan een wonder van een omslag in waarneming plaatsvinden.

Alles is in jouw hoogste belang. Zet je op een ander been. Dit nodigt je uit om te bewegen, anders blijf je vastzitten in uitzichtloosheid en verlies je het contact met levensvreugde. Kom uit je comfortzone. Wat in je hoogste belang is kan je pijn doen en zeker wanneer je je ertegen verzet.
Maar de kosmos vergist zich niet, stroom mee met de beweging, laat je meedrijven in de stroom die brengt je in rustiger water.

Besef dit: angst is tegen je, vrede is voor je.
Je kunt altijd van mening veranderen.