5. sep, 2017

Naast je ziel leven

Hoe kan je vanuit jezelf gaan leven wanneer je zo vol boosheid bent, en vol haat of vechtbehoeftes?
Veroveren is iets anders dan jezelf worden.
Want veroveren doe je door het gevecht aan te gaan.
Je gaat je gelijk halen.
Je gaat in je hoofd en je verstand zitten en probeert daarmee te scoren.

Je vecht en zorgt daardoor voor nog meer verzet en weerstand.
Er ontstaan partijen en jij-of-ik-heb-gelijk-situaties.

Je manifestatiedrang berust vaak op bepaalde ervaringen van onderwaardering, of in andere vormen waarin je het slachtoffer was en deze wonden zijn nog niet geheeld. Het is het ene oordeel tegen het andere. Vergeet niet; niets is altijd en nooit is iets eeuwig.

Verwerk je pijn. 
Als je je herkent in dit patroon is het belangrijk dat je je gaat afvragen waar je mee bezig bent. Zou je misschien eerst voor je zelf op een rijtje moeten of mogen zetten wat je beweegt? Waar vecht je tegen, wat is je doel, waarom ben je nog boos, wat is je intentie? Vooral de boosheid in je buik geeft een verkeerde intentie om iets te doen. Je zou verder kunnen gaan met hetzelfde dat je nu doet, wanneer je eerst deze boosheid uit je buik verwerkt, wegwerkt, schoonmaakt.

Gebeurtenissen uit het verleden hebben ook echt reden tot boosheid gegeven. En natuurlijk ligt er dan nog heel veel pijn. Maar van strijd komt alleen maar strijd. Het brengt oorlog terwijl je juist vrede wilt.

Hoe ga je om met deze boosheid?
Accepteer dat je ook echt reden hebt om boos te zijn.
Maar probeer daarnaast ook te accepteren dat het niet meer met het nu te maken heeft maar met het verleden. Dat verleden weerhoudt je er nog steeds van om nu te doen wat je echt zou willen.

Breek.
Breek je pijn en voel het van binnen in plaats van boos te zijn naar buiten. 
Dan komt er ruimte voor iets nieuws.
Dan kun je het nieuwe voelen.