21. aug, 2017

De waarheidslaag

We kennen allemaal wel innerlijke tweespalt. Onze gevoelens willen het ene maar onze opvoeding zegt iets anders. Op het moment dat we als gevolg van die tweespalt de waarheidslaag niet tot uitdrukking laten komen, vindt er een deling van het etherische veld plaats. We sluiten ons af voor de diepere gevoelens die waarachtig zijn voor ons, dat wat diep in ons zit.

Op den duur kunnen we helemaal niet meer voelen wat eigenlijk goed is voor onszelf of wat we echt willen. We kunnen de diepere lagen in onszelf niet naar de omgeving laten uitstralen en worden oppervlakkig en voelen ons gespleten.

Hoe minder ons leven in overeenstemming is met wie we zijn en wat we in de grond van ons hart willen, des te meer wordt de vrije beweging van energiestromen geremd en het afweersysteem wordt verzwakt. We worden kwetsbaar en meer vatbaar voor ziekte.

Elke keer dat we liegen of onoprecht zijn naar een ander of onszelf vindt er een reactie plaats.
Heel willen zijn betekent dat je 'ja' zegt tegen eerlijkheid. Het vergt moed om je te ontwikkelen en met liegen te stoppen. Maar als we oneerlijk zijn betonen we onszelf en onze medemensen weinig eer.

Eerlijkheid is iets van het onzichtbare in het genezingsproces.