3. mei, 2017

Vrijheidsbewustzijn

Raak niet verstrikt in gedachten van beperking: dit mag niet, dat kan niet, dit gaat niet goed. Dan raak je in de afgescheidenheid.

Loslaten uit de strik; onze  tijdelijke gebondenheid verloopt langs bepaalde wetmatigheden en  bewustzijnsstappen zoals het loslaten van illusies, het verleden en emoties. Het verleden is een ervaringsveld, een energie die jij nu in je meedraagt, waarmee je bewust contact maakt. Soms staat de tijd stil, innerlijk zet je geen ervaringsstappen vooruit.

We hebben allemaal een subjectieve tijdsbeleving. Je tijdsbeleving verschilt al naar gelang je iets positief of negatief beleeft. Tijd is een afgeleide van ervaring. Een tijdsaspect is een ervaringsaspect. Innerlijke processen kennen een bepaald ritme en een zekere volgorde. Het ritme van je ervaringen kenmerkt zich door rust en verdieping, aangegeven door je eigen beleving. 

Bewustzijn kan zich splitsen in een basisbewustzijn en één die op andere plaatsen en tijden is.  Bewustzijn is vrij en ongebonden.

Een mens heeft een ervaringsweg die hij  deels onbewust aflegd om de innerlijke waarheid te vinden. Blokkeer die weg niet; mensen hebben het nodig bepaalde kwesties tot op de bodem te ervaren, zodat ze zelf iets kunnen loslaten.

Je kunt op elk moment kiezen voor donker of licht in je beleving.