8. sep, 2015

Waarheid

Het kost ons altijd moeite om de waarheid te spreken. We zijn geneigd mensen te vertellen wat ze willen horen. Wanneer we op zoek zijn naar acceptatie of goedkeuring, wordt de waarheid vaak geweld aangedaan.

Wanneer we echt eerlijk zijn tegenover onszelf, beseffen we dat we vaak niet weten wat waar voor ons is. 'Ik weet het niet' zeggen, is vaak de eerste stap naar oprechtheid. Het is beter dan een verhaal verzinnen of anderen vertellen wat ze willen horen zodat ze ophouden met vragen stellen.
Het is het begin van een proces van zelfontdekking.
We beginnen ons af te vragen: Wat is hier waar voor mij? Die vraag brengt verbinding met onszelf tot stand. En alleen daar kunnen we de waarheid vinden. Om de waarheid te horen, moet je ernaar luisteren. Je moet stil worden. je moet dieper gaan dan de zwerm van tegenstrijdige gedachten en gevoelens die normaal gesproken in je hoofd zitten. Daar vind je de waarheid niet. Je moet dieper gaan. Maak contact met je hart. Ontspan en adem. Laat de adem je geest vertragen zodat er meer ruimte onstaat tussen de gedachten. In die ruimte komen inzicht en leiding naar je toe.