Wie ben je echt?

9. jul, 2020

Wanneer je je veilig voelt in je binnenwereld, zal je je angsten en tekorten  niet langer projecteren op de buitenwereld. Dit geeft aan hoe ongelofelijk belangrijk het is om ruimte en verantwoordelijkheid te nemen voor innerlijk werk, het helen van oude pijn en het loslaten van oude patronen die je niet langer dienen.

Onze binnenwereld en buitenwereld staan als een lemiscaat met elkaar in verbinding. Dat innerlijk werk dat we doen, is de bron  van een kracht om te gaan staan in de wereld. Wie bereid is naar binnen te kijken, kan vanuit het hart tot actie te komen.

Verandering en groei zijn niet overzichtelijk, makkelijk of comfortabel. Er is ( spirituele ) moed voor nodig om jezelf dat innerlijke duwtje te geven dat zegt: 'Ga door. Doe het. Maak je geen zorgen. Alles komt goed.'

Bron: Happinez no 50

8. jul, 2020

De mens mist zichzelf. Hij zal zichzelf onder ogen moeten zien, wil hij weer zeggenschap over zichzelf krijgen en weer vreugde beleven aan zijn eigen spirituele leven.

18. jun, 2020

'Want wat is een mens ermee gebaat als hij de hele wereld wint maar zichzelf verliest of beschadigd? - Lucas 9, 25

'Wanneer jij jezelf niet kunt aanvaarden, dan heb je overdreven verwachtingen wat betreft de waardering door anderen'. - Anselm Grun in: Als het leven een last is

-----------

Waar gaat het werkelijk om? Wie ben je en hoe ben je voir jezelf?

Heb je vrede met jezelf?

Ben je tevreden, ervaar je diepe vrede als je je eigen ziel waarneemt?

Wat is dat dan?  Misschien kun je het duiden met rust vinden in jezelf.

Geworteld zijn in je zelf zodat zelfs de stormen in je leven je niet kunnen ontwortelen.

Maar voor het zover is het je eerst een weg moeten afleggen. Een route gaan om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Gaandeweg heb je je ambities moeten bijstellen omdat je de lat te hoog hebt gelegd.  Vrede met jezelf is ook tevreden zijn met jezelf. Het duidt er ook op dat er misschien een periode is geweest waarin je die vrede niet hebt gekend, waarin je nog zoekende was omdat je niet wist wat je wilde en wat je nodig had.

Wie ben je en wat heb je nodig?

Niet aan de buitenkant maar van binnen. Die vraag kun je meestal pas beantwoorden na een aantal ervaringen. Ervaren heeft met ontvangen te maken en daarna met inzicht op basis van datgene wat je hebt ontvangen. Ziekte, stress en burn-out kunnen je in een toestand van transitie brengen, een toestand die veranderingen mogelijk maakt. Ze zijn een vorm van een prijs die je betaalt. Je bent te ver doir gegaan op een weg die niet heilzaam was. Je bent te laat tot de ontdekking gekomen dat er ook alternatieven zijn.

Ook op basis van 'geschenken' zoals talenten, goede gezondheid, prettige relaties kun je  tot heldere inzichten komen. Met zelfacceptatie begint de weg naar een gelukkig leven.

14. jun, 2020

Veel mensen maken tegenwoordig vanuit angst en afhankelijkheid verbindingen in het horizontale veld. Denk hierbij aan erkenning zoeken buiten jezelf, afhankelijk zijn, overbezorgdheid, continu met anderen bezig zijn, verslaving en andere ongewenste gedragspatronen.

Het is onvermijdelijk dat je als mens te maken krijgt met deze uitdagingen, ze horen bij het aardse leven. Maar veel mensen raken er compleet in verstrikt. Dit komt omdat ze de basisveilgheid in zichzelf en hun omgeving zijn verloren, en/of hun verbinding met de Bron is verstoord, de verticale as.

Zijn we hier op deze planeet om hier weer dichterbij te komen? Om ons te ontwikkelen en geestelijk te groeien? Als je je bewust wordt van de werking van die horizontale as, en je de verticale as vaker ervaart, wordt er een heelheidsherinnering geactiveerd. Een herinnering aan wie je werkelijk bent. Met als gevolg: innerlijke rust. Je zal minder overactief denken en doen. In deze stilte ontstaat ruimte voor een verdiept inzicht in jezelf.

Hoe zorg jij voor jezelf  op verschillende momenten in je leven?

Je gaat jezelf  als geheel zien en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en daden.

www.holistik.nl

 

19. apr, 2020

In order to love who you are,

you cannot hate the experiences

that shaped you.