Wie ben je echt?

22. apr, 2018

Angst voor eenzaamheid, veroordeling en het niet waard zijn nemen we mee in ons onderbewustzijn. Het bepaalt voor een groot gedeelte wie we worden. Tot we diep vanbinnen voelen dat we klaar zijn voor een nieuw begin,los van het verleden. De schade die we hebben opgelopen in onze vroege ontwikkeling mag geen belemmering zijn voor onze toekomst.

Ook jij hebt het recht om je diepgewortelde verlangens vervuld te zien. Ook jij kunt opnieuw beginnen. Jij mag er zijn, gewoon om wie je bent. Want er is niets wat jij niet kunt doen, hebben of zijn.

15. apr, 2018

Trauma: een psychische kwetsing
Dal: de toestand van onbewuste vereenzelviging
Dak: blijf daar en haal je huisraad niet op
Veld: vrijheid van inzicht
Narcisme: onrijpe liefde

Deugden: mystieke kracht

14. apr, 2018

De profeten hameren erop dat in Gods visie de mens iets aan zijn geschiedenis kan doen. Dit is niet zo'n populaire visie omdat we ons liever verschuilen achter het noodlot en God die het maar moet regelen. Laat niet zoveel gebeuren zonder verweer.

7. apr, 2018

Er bestaat bij ons een angst NIETS te zijn.
Om dit gat te dichten verzinnen we van alles, vooral een eigenheid, een identiteit, om toch vooral iets te zijn. Ik word niet iets en ontdek dat ik alles ben of alles kan worden.

7. apr, 2018

Leven in het nu heeft te maken met het achter je laten van de gekwetstheid en de pijn die je vanuit het verleden meedraagt. Het heeft ook te maken met wijsheid en durf om een mens- en wereldbeeld los te laten waarbij alles plicht en streven naar perfectie is en je je in alles tekort voelt schieten.