Wie ben je echt?

15. sep, 2020

Wij gaan een lange weg van vervreemding en zelfbewustwording naar innerlijke vrijheid en humane grootheid. Iemand die op weg is naar zichzelf staat op het punt in botsing te komen met de mensen met wie hij tot dan toe geleefd heeft. Maar dat is het waard.

31. aug, 2020

Ongetemd leven    Glennon Doyle

Vind het lef om helemaal jezelf te zijn

- We moeten af van de leugen dat ons leven makkelijk zou moeten zijn.

- We kunnen moeilijke dingen doen.

- Vrijheid is niet voor of tegen een bepaald idee zijn, maar je eigen ideeën ontwikkelen.

------------

De drie grote liefdes in je leven     Kate Rose

- een verfrissende kijk op relaties

13. aug, 2020

We moeten leren om ruimte te maken voor  de tegenstellingen in ons leven: voor aanwezigheid en voor niet- aanwezigheid, voor niet- deelname en engagement, voor verborgenheid en gastvrijheid, voor verdwijning en aankomst. Die tegenstellingen hebben elkaar net zo nodig als een vogel zijn twee vleugels. Ook de innerlijke tegenstellingen van de maatschappij komen in jou samen.

 

11. aug, 2020

Wanneer je echt wil weten wie ik ben, vraag me dan niet waar ik woon, of wat ik graag eet, of hoe ik mijn haar kam, maar vraag me waarvoor ik leef, tot in detail, en vraag me wat, volgens mij, me ervan weerhoudt om volop te leven voor datgene waarvoor ik leef.

- Thomas Merton

10. aug, 2020

Het is niet onze roeping om er gewoon maar te zijn, maar om met God mee te werken bij de schepping van ons eigen leven, onze eigen identiteit, onze eigen bestemming.

- Thomas Merton