Wie ben je echt?

18. nov, 2019

Waarom knielde ik niet dieper

Om jullie welkom te heten,

Ontroostbare zusters,

Waarom gaf ik me niet over, waarom verloor ik me niet in jullie loshangende haar?

Werkelijk, we verkwisten de uren die we doorbrengen in pijn.

We kijken er langsheen, in het bittere verloop van de tijd.

Om te zien of ze tot een einde komen.

En dat terwijl ze in werkelijkheid seizoenen zijn in ons, onze winter...

- Rilke

Als we niets anders doen dan wachten tot onze angst tot een einde komt, zullen we nooit de zuivere, liefdevolle aanwezigheid ontdekken die zich openbaart als we ons overgeven in de donkerste nacht. Alleen door los te laten en mee te bewegen met de stroom van leven, verlies en dood bereiken we deze vrijheid.

Angst confronteren is een levenslange oefening in het loslaten van alles waaraan we willen vasthouden - het is een oefening in sterven. Ons vermogen om de normale verliezen in het leven te accepteren met totale acceptatie groeit door oefening. Na verloop van tijd ontdekken we dat we wel degelijk in staat zijn om met angst om tevgaan, ook met de diepste angst, het verliezen van het leven zelf.

6. nov, 2019
3. nov, 2019

Een trauma doorleven, de pijn een plek geven is een ding. Maar het herhalen van trauma's betekent het steeds weer openen van wonden. Sluit deze periode definitief af, weg met je oude zelf, oude vrienden, blijf niet herhalen of lezen wat er fout is gegaan.Vergeef jezelf en anderen ; vergeven is de grootste mystieke gave die je kunt ervaren. Move on, een nieuw leven betekent nieuwe mogelijkheden ontwikkelen, prettige ervaringen toevoegen aan je huidige bestaan. Dat geeft andere energie.

 

3. nov, 2019

'Birds born in a cage, think flying is an illness.'

- Alejandro Jodorowski

-----

'Run my dear, from anything that may not strenghten your precious budding wings.'

- Hafez

Voor degene die een religieuze gemeenschap hebben verlaten en daar al of niet bewust last van hebben de volgende sites met verhelderende informatie:

www.positief-atheïsme.nl

https://ikbeneenafvallige.wixsite.com

https://Boeddhistischdagblad.nl

 www.religieustraumasyndroom.com

 Boek: Aleid Schilder   Hulpeloos maar schuldig   (Grefo- trauma)

Boek: Esma Choho  Moslim Unlimited ( over) leven in het wilde westen

Start je eigen Moslim - Unlimitedgroep; bespreek de vijf uitgangspunten die een sterke samenhang hebben met de vijf zuilen van de Islam.

 

 

 

27. okt, 2019

Zelfkennis is noodzakelijk om op een bewuste manier aan zelfzorg te kunnen doen. Weten hoe ik functioneer, wat er goed of slecht is voor mij en mijn lichaam, legt de basis voor een goedleven.