Wie ben je echt?

13. okt, 2019

I have been victimized

I was in a fight that was not a fair fight

I did not ask for the fight

I lost

There is no shame in losing such fights

I have reached the stage of survivor and am no longer a slave of victim status.

I look back with sadness rather when hate.

I look forward with hope rather than despair.

I may never forget, but I neednot constantly remember.

I was victim.

I am a survivor

11. okt, 2019

Zelfmedelijden kan het begin zijn van aandacht schenken aan je diepe noden en om beter voor jezelf te gaan zorgen. Niets mis mee. Het wijst je nadrukkelijk op het herkennen van datgene wat je verwaarloosde namelijk; een goed gevoel voor en over jezelf. Zelfmedelijden is een vorm van verlossing, van zelfontdekking en zelfopenbaring van het verlangen wat altijd een rol speelde maar nooit je aandacht kreeg. Je gevoelskant ontwikkelen is positief, het geeft je leven een boost, je kunt beter met je buren, familie, vrienden en collega's overweg. Maar eerst en vooral met je eigen leven.

15. sep, 2019

'Wat heb je er aan als je alles hebt wat je hebben wilt, maar het kost je je leven.'

- Lucas 9, 25

15. sep, 2019

 Doordat ik de heilige aard van mijn ervaringen omarmde, veranderde mijn leven van gevangene van mijn beperkingen en wonden, in een gevoel van bevrijding. Deze nieuwe werkelijkheid is niet in te passen in oude patronen. Een volmaakt mens worden leek het doel van heling om de lastige aspecten van mijn menselijke ervaringen te kunnen overstijgen of eraan te ontvluchten. Was ik eenmaal volmaakt, dan zou ik anderen kunnen helpen!

Gelukkig heb ik geleerd dat het doel van heling is: het vrijlaten komen van de onvoorwaardelijke liefde die in de kern van ons wezen ligt, zowel voor onszelf als voor anderen. De reis die wij als mens maken, geeft ons de kans om de goddelijke vonk in en buiten onszelf te ontmoeten en te omarmen.

Gelukkig gaat het er in het leven uiteindelijk niet om dat we een menselijk idee van perfectie bereiken, maar dat we ons onvolmaakte zelf toestaan om lief te hebben en geliefd te worden. Er is een uitdagende verschuiving mogelijk van het idee van zelfliefde naar de ervaring van onvoorwaardelijke zelfliefde.

13. sep, 2019

Genezen vraagt oefening. Je zult de kracht van je ziel moeten ontwikkelen om het bewustzijn machtig te worden dat voor deze kunst vereist is. Bedenk dat genezing een roeping op zichzelf is. Denk na over hoe je je genezingsprocessen aan hetvwerk ziet. Wat verschijnt er elke keer dat het leven je iets voorschotelt dat genezing nodig heeft? Waar voed je twijfel aan je genezing? Hoe kwel je jezelf met ongeduld? 

Met deze oefening van zelfreflectie kun je testen wanneer je er voor kiest waar te nemen door mystiek bewustzijn in plaats van door het gewone denken. Denk aan een paar dingen die genezing nodig hebben. Neem in deze lijst ten minste een negatieve houding op waar je niets aan hebt, of een verslaving, of iemand die je moet vergeven, evenals pijn of ziekte. Er is niet zoiets als een gebrek aan dingen om te genezen.

Kies een ding waarop je een genezingsoefening kunt richten die gebeden, helingsmantra's  en alles wat er verder nodig is bevat. De komende weken ga je nadenken over de invloed  die je genezingsoefening op jou als persoon heeft. Hou je het vol? Wil je wel genezen? Stel jezelf deze vragen. Je hoopt op  resultaten in de uitdaging van de genezing zelf, maar je hoopt ook te zien hoe je leven als geheel door je genezinsoefening wordt beïnvloed. Het waarderen dat de genezingsoefening je hele leven beïnvloedt garandeert de mystieke aard van genezing. Een medische benadering richt zich alleen op de ziekte.