Wie ben je echt?

21. apr, 2021

Ik noem iemand pas goedhorend als hij naar zichzelf luistert, in plaats van naar anderen. En hetzelfde geldt voor goed zicht. Want als je niet naar jezelf kijkt maar alleen naar de ander, niet acht op wat je zelf hebt  maar op dat wat anderen hebben, dan krijg je uiteindelijk ook wat anderen krijgen, en nooit je eigen voldoening.

Eveneens, als je je altijd aanpast bij wat anderen past en niet bij wat  jezelf past, dan schik je je uiterlijk naar wat geschikt is voor anderen, en nooit naar wat geschikt  is voor jezelf.

- De Tao

21. dec, 2020

Ondanks alle  schuldgevoelens, ondanks alle banden met het verleden: ooit gooit het leven je als een golf op je eigen oever. Blijf niet levenslang een onmondig kind.

15. dec, 2020

Als we niet regelmatig diep in verlegenheid 

Worden gebracht door wie we zijn, is de reis

Naar zelfkennis nog niet begonnen.

- Alain de Botton

15. dec, 2020

Ook al weet ik op de tast de deur te vinden

Naar mijn vroegste coördinaten.

Als k groen kan uitslaan ben ik geen

Vooruitgang -  tweede les, zoals de slavernij

Niet leidde tot het einde van de slavernij maar

Tot een groepje voorouders dat elke nacht opnieuw 

De wirwar van plantages blijft ontvluchten.

- Alfred Schaffer

14. dec, 2020

Wat als het niet de schuld is van mijn krappe jas. Wat als de hele wereld past, maar niet bij mij. Wat als straks blijkt dat ik al jaren word gemist in het heelal. Wat zou ik gaten springen in de lucht. Wat mij nog mooier lijkt is dit: dat ik twee vleugels van mijn vader krijg. Dat mijn moeder voor me staat  en zegt: verbaas ons maar. Dan brullen wil ik van ze horen. Dat ik moet leren vliegen met de kleren die ik draag. Dat mijn schouders breder worden en de wereld weer mijn maat.

- uit:  Helium van  Bart Moeyaert